Om Link One

Bakgrund

Lite turligt sålde vi Blue Puffin på Teneriffa våren 2020, just innan världen stängde ner på grund av Coronan. Sedan dess har vi bott på Gotland. Jag är glad över att vi varit hemma under pandemin och Visby har varit en bra plats att vara på medan vi letat efter ny båt.

Då jag seglade med Lasse Ljung till Antarktis dec 2014-feb 2015 mötte jag en svensk båt i Ushuaia i Argentina, Randivåg från Göteborg. Vi åt en middag tillsammans ombord på Lasses SY Arianna af Valleviken innan dom skulle segla runt Kap Horn och vi skulle fortsätt norrut i Magellans Sund till Punta Arenas i Chile. 

I februari 2015 flög jag hem till Gotland från Punta Arenas för att avsluta min anställning på Destination Gotland och lämna Visby med vår SY Nerthus för en segling jorden runt.

I juli 2016 seglar Nerthus in bakom revet på Bora Bora i Franska Polynesien. Vi ankrar och förbereder oss för några dagar till ankars. Lite senare kommer en jolle puttrande över till oss. Det är två svenskar som ankrat en bit bort från oss. Vi hälsar på varandra men kan inte riktigt sortera ut var vi träffats tidigare. Min minnesbild från Patagonien kommer till mig och jag frågor om dom seglat till Patagonien tidigare. Jo så var det och vi kom snabbt fram till att vi möttes i Ushuaia, ombord på Arianna innan dom seglade runt Kap Horn och vi vidare norrut efter besöket på Antarktis. Ett glatt återseende.

Under seglingen vidare västerut sågs vi flera gånger, på olika öar och ankringsplatser. Jag blev väldigt intresserad av deras Overseas 40 och har sedan dess letat efter en likadan båt. 

Det har inte byggts så många så chansen var inte så stor att jag skulle hitta just en OverSeas 40 när jag nu, under pandemin, satt i Visby och letade båt via nätet. Döm om min förvåning så dök det upp en OverSeas 40 till salu i Sverige och Lysekil. I början av juli i år fick båten Visby som ny hemmahamn.

Efter segling hem från Lysekil och några turer till skärgården arbetar vi med att uppdatera vår SY Link One så att vi kan segla söderut 2022. På seglarbloggen planerar jag dokumentera arbetet inför avsegling. En del är redan gjort men mycket återstår.

Om Overseas 40

Overseas 40 är en oceangående långfärdsbåt som är klassad för obegränsad oceansegling. Båten är byggd i glasfiber/sandwich med distansmaterial i divinycell. Båten har däcksalong/pilot house med 360 gr sikt runt om. Här finns navigationsplatsen samt en soffa med utfällbart bord. Salongen och förpik är ligger för om pentry och toalett,  vilka är placerade i båtens rörelsecentrum. Ytterligare en hytt finns akter över.

Namnet Link One

Namnet Link One kommer från det fraktfartyg som min farfar ägde drev för att skeppa pappersmassa från svenska pappersbruk till England. Han exporterade svensk pappersmassa och ansåg nog att han också kunde äga fartyget som transporterade den massa han sålt.

Fakta

Arkitekt
Rolf Eliasson

Varv
Lysekil Marine

Skrovlängd
11.98 m

Vattenlinje längd
10.03 m

Bredd
3.83 m

Fenköl
2.00 m

Displacement
10 000 kg

Masthöjd över vattenytan
19,00 m

Motor Yanmar
57 Hk

Bränslekapacitet
2×180 l

Vattenkapacitet
2×200 l

Storsegel
39.2 m²

Genua 1
55.2 m²

Genua 2
46.6 m

Kutterfock
26.6

Asymmetrisk spinnaker
117.6 m²

Navigeringskategori
CE A